15 Eylül 2011

Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) Kayıt Yenileme ve Ders Seçimi

Kayıt yapacak veya yenileyecek öğrenci arkadaşlar aşağıdaki açıklamaları dikkate alarak adü-obis sistemi üzerinden kayıtlarını yapabilirler. Harç parasını yatırdıktan bir gün sonra ders seçimi yapabilir, derslerinizin onaylanması ise bir kaç günü bulabilir. Genelde ders seçiminin onaylanması en son güne kalmaktadır.



YENİ KAYIT YAPTIRAN VE 1. SINIF OKUYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN:
2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Kayıt işlemleri sırasında, Üniversite Seçmeli Havuz derslerine ait  yapmış olduğunuz ön seçim ile ders sayı/kontenjanları belirlenmiştir. Bu doğrultuda Yeni Kayıt yaptıran ve 1. Sınıfı okuyacak olan ( Hazırlık Sınıfını geçen, Af öğrencisi, Özel yetenek öğrencisi vb. dahil ) öğrencilerin Tercih sıralamalı olarak Üniversite Seçmeli Havuz Derslerini seçmesi gerekmektedir.
İlgili ders seçimi 15 Eylül 2011 Perşembe 12:00' da başlayıp 19 Eylül 2011 Pazartesi 10:00' da sona erecektir.



KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ
Katkı payı ödemeleri Türkiye genelinde Garanti Bankası Şubeleri/ATM/İnternet Bankacılığı üzerinden TC Kimlik Numarası ile 29.08.2011-12.09.2011 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Havale veya EFT yoluyla yapılan ödemeler, ödeme miktarlarının doğrudan sisteme aktarılmaması ve ders kayıt formu düzenlenememesi nedeniyle kabul edilmeyecektir. Yapılacak ödeme miktarları sistem üzerinden banka şubelerine aktarılmıştır.

ATM üzerinden katkı payı yatırma işlemi;
Kartsız İşlem için sırasıyla  Giriş > Diğer Ödemeler > OSYM/Üniversite Ödemeleri > Üniversite Ödemeleri  butonları tıklanır, Adnan Menderes Üniversitesi seçildikten sonra  açılan ekranda TC Kimlik Numarası girişi yapılarak ödeme işlemine devam edilir.

Kartlı İşlem için sırasıyla  Ödemeler > OSYM/Üniversite Ödemeleri > Üniversite Ödemeleri  butonları tıklanır, Adnan Menderes Üniversitesi seçildikten sonra  açılan ekranda TC Kimlik Numarası girişi yapılarak ödeme işlemine devam edilir.
İnternet Şubesi üzerinden katkı payı yatırma işlemi;
İnternet Şubesine giriş yapıldıktan sonra sırasıyla Ödemeler > OSYM/Üniversite Ödemeleri > Üniversite Ödemeleri  butonları tıklanır, Adnan Menderes Üniversitesi seçildikten sonra  açılan ekranda TC Kimlik Numarası girişi yapılarak ödeme işlemine devam edilir.
PTT Şubelerinden katkı payı yatırma işlemi;
                Katkı Payı yatırma işlemi PTT şubelerinden yapılabilecektir. (PTT şubelerinden yatırıldığında 2,5 TL. hizmet bedeli alınacaktır.)

·                     12.09.2011 Pazartesi günü mesai bitimi itibariyle katkı payı ödeme işlemi bitirilmiş olmalıdır, bu tarihten itibaren sistem kapanacak ve ödeme yapılamayacaktır.
·                     Katkı payı bedelini sabahtan yatıranlar öğleden sonra, öğleden sonra yatıranlar ise aynı gün saat 18.00’den itibaren ders kaydını yapabilirler.
·                     Ders kayıt işlemlerinin 05.09.2011-12.09.2011 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.
·                     Ders kaydının http://obisnet.adu.edu.tr adresinden yapılması gerekmektedir. Giriş şifreleri ile ilgili açıklamalar bu adreste verilmiştir.
·                     Sisteme Giriş menüsünden öğrenci numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra Ders Kayıt İşlemleri menüsünden ders kaydının yapılması gerekmektedir.
·                     Ders kayıtlarının danışmanlar tarafından 05.09.2011-12.09.2011 tarihleri arasında onaylanması gerekmektedir.
·                     Ders kaydı yapan öğrenciler, 05.09.2011-12.09.2011  tarihleri içinde ders kayıtlarının onaylanıp onaylanmadığını http://obisnet.adu.edu.tr adresinden giriş yaparak kontrol edeceklerdir.
·                     Kontrol sonucu:
o    Ders kaydı danışmanı tarafından onaylanmış olanlar “ONAYLANDI” olarak görülecektir. Bu öğrenciler 19.09.2011-23.09.2011 tarihleri arasında katkı payı bedelinin ödendiğine ilişkin dekontla birlikte danışmanına başvuracak, ders kayıt formunu imzalayacak ve danışmanına da imzalatıp öğrenci işleri bürosuna teslim edecektir.
o    Ders kaydı onaylanmamış olanlar “ONAY BEKLİYOR” olarak görülecektir. Bu öğrenciler 14.09.2011 Çarşamba günü mesai bitimine kadar katkı payı bedelinin ödendiğine ilişkin dekontla birlikte danışmanına başvurarak ders kayıt işlemini tamamlayacak, ders kayıt formunu imzalayacak ve danışmanına da imzalatıp öğrenci işleri bürosuna teslim edecektir.
·         Kayıt yenileme işleminin tamamlanması için, yukarıda belirtilen süreler içerisinde;
o    Mali yükümlülüğün yerine getirilmesi,
o    Ders kayıt formunun internet üzerinden öğrenci tarafından doldurulması,
o    Ders kayıt formunun öğrenci ve danışmanı tarafından imzalanması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder